TIPS

TIPS

Hoe kan je Bubble ID ondersteunen? 
 

Het is belangrijk om te onthouden dat je activiteit als eerste gericht moet zijn om de onwetendheid rond PID te verbreken. Een tweede doelstelling kan zijn om centjes te verzamelen voor meer wetenschappelijk onderzoek. 
 

 1. Hou je actie eenvoudig en lokaal. Elke actie, hoe klein ook, maakt een verschil!
   

 2. Werk bijvoorbeeld samen met lokale organisaties of buurtwinkels om informatie over je actie en over Aangeboren Immuunstoornissen (PID) te verspreiden.
   

 3. Leer wat meer over PID: Voordat je een actie opzet, is het altijd interessant om zoveel mogelijk te weten te komen over PID. Lees erover, spreek met experts en/of patiënten en begrijp wat de ziektebeelden inhoudt en welke impact het heeft op de patiënten en hun families.
   

 4. Organiseer een evenement: Organiseer een evenement om PID uit de onwetendheid te halen en eventueel om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Dit kan een sponsorloop, een benefietdiner of iets anders zijn.

 5. Het is belangrijk om je actie te promoten via verschillende kanalen, zoals sociale media, lokale media en via jouw netwerk van vrienden en familie.

 6. Bewaak je eigen grenzen en zorg dat alles beheersbaar blijft. 

Kloen vzw

Kloen vzw

Kloen tovert een lach op ieder kindergezicht.

KLOEN is een vzw die eind 2004 in Roeselare werd opgericht door de sociaal-geëngageerde Geert Deraeve met de bedoeling om de inzet van clowns op de afdeling pediatrie van de ziekenhuizen in de kijker te zetten en fondsen te verzamelen voor hun verdere werking. 

In 2010 stond KLOEN mee aan de wieg van Het Clownshuis waarbij langdurig thuisverblijvende zieke kinderen kunnen videobellen met een clown of zelfs thuis verrast worden door een bezoekje van Clown Loesje. Ook MUCO, ORKA en sinds 2015 Bubble ID kunnen rekenen  op financiële en/of logistieke steun van KLOEN. 


Om dit alles te verwezenlijken brengt KLOEN mensen bijeen uit de sociaal-culturele, politieke, zakelijke en sportieve wereld, mensen van allerlei leeftijden, groot en klein, jong en oud, om samen vrijwillig allerlei originele en ludieke activiteiten op touw te zetten.

Meer info
VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie

VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie

VIB is een Belgisch wetenschappelijk onderzoeksinstituut en werkt nauw samen met 5 Belgische universiteiten. In de laboratoria van VIB onderzoekt men de moleculaire processen die instaan voor de werking van cellen, organen en organismen. Via het Grand Challenge project van VIB kan het PID onderzoekslabo nog meer onderzoek doen naar aangeboren immuunstoornissen. De verworven kennis wordt door de onderzoekers, Bubble ID en VIB gedeeld met het publiek op de patiëntendagen. 

Meer info
Universitair Ziekenhuis Gent

Universitair Ziekenhuis Gent

In het UZGent kunnen patiënten terecht voor hooggespecialiseerde, kwalitatieve zorg. Het ziekenhuis is een van de meest gespecialiseerde van Vlaanderen. Bubble ID is ontstaan vanuit het Centrum voor Primaire Immuunstoornissen (CPIG) binnen het UZGent. Het CPIG biedt een gestroomlijnd zorgpad voor primaire immuundeficiënties: van bij de diagnose over de behandeling tot de opvolging. Het CPIG bundelt de expertise van verschillende medische diensten en laboratoria van het UZ Gent die gespecialiseerd zijn in de klinische immunologie.

Meer info
Universiteit Gent

Universiteit Gent

De Universiteit Gent  (UGent) is een van de grootste universiteiten in het Nederlandse taalgebied en profileert zich als open, sociaal geëngageerd en pluralistisch. Het PID labo en Bubble ID maken deel uit van de faculteit Geneeskunde, vakgroep inwendige ziekten en pediatrie binnen de UGent. Hier richt men zich op onderzoek en onderwijs van hoge kwaliteit van 'bench to bedside' in multidisciplinaire teams die onze expertise over de inwendige organen binnen de domeinen neonatologie, pediatrie, inwendige geneeskunde van volwassenen en geriatrie, alsook de overgang doorheen de levensloop, omvatten.

Meer info

BUBBLE ID CHALLENGE

Help ons samen 80 Plasmadonaties te verzamelen!

Dit is nodig voor 1 Kindje met PID voor 1 jaar te behandelen met Immunoglobulines

Lees er hier mee over

Wil jij ook helpen om Aangeboren Immuunstoornissen uit de onwetendheid te halen?
Lees er hier meer over

Kloen tovert een lach op ieders kindergezicht

Kloen tovert een lach op ieders kindergezicht

Wij maken gebruik van cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie